You are here
Home > Lessen > Aanbod

Peuters & Kleuters

Kinderen vanaf drie jaar kunnen bij deze groep terecht om met spelletjes en op speelse wijze kennis te maken met de gymnastiek. Er wordt gewerkt met kleine materialen en veel verschillende toestellen om met de kinderen te bewegen.
 

Meisjes gymnastiek

Er zijn binnen de vereniging twee meisjesgroepen welke als volgt zijn ingedeeld: groep 3/4 en groep 5/6/7/8. Tijdens de lessen werken we op de turntoestellen waar we allerlei onderdelen aanleren en zijn er ook andere leuke lessen. Natuurlijk is er ook tijd voor spelletjes.
 

Meisjes Selectie

Het damesturnen bestaat uit vier toestellen: vloer, sprong, evenwichtsbalk en brug met ongelijke liggers. De meisjes trainen allemaal vier uur. Belangrijke aandachtspunten tijdens de trainingen zijn houding, kracht, lenigheid en uitstraling. De oefenstof die gebruikt wordt  is het NTS (Nationaal Turn Systeem). De meisjes nemen deel aan wedstrijden in de rayon- en regiocompetitie. Soms reikt het talent tot in de landelijke finales.
 

Jongens Gymnastiek

De jongensgroep bestaat uit jongens in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar (groep 3 t/m 8). Tijdens de les zijn we bezig om op speelse wijze onderdelen aan te leren op de verschillende toestellen van het jongensturnen.
 

Jongens Selectie

Jongens met talent mogen komen trainen bij de selectiegroep. Deze jongens trainen vier uur in de week op de zes onderdelen van het jongensturnen: vloer, sprong, brug, voltige, rek en ringen. Tijdens de trainingen wordt ook aandacht geschonken aan krachttraining, lenigheid en netheid. De jongens nemen deel aan een regionale turncompetitie, waarin zij uitkomen in het NTS(Nationaal Turn Systeem). Ook zij maken kans deel te nemen aan landelijke finales.
     

Junior Springgroep (Helaas hebben wij op dit moment geen trainer)

Deze junior- springgroep bestaat uit een groep jongens en meisjes van 6 t/m 12 jaar. Zij werken in deze groep met verschillende springtoestellen, zoals vloer, minitrampoline, Pegasus, springtafel en air-tumbling. Dit alles gebeurt onder deskundige leiding en vormt de opmaat voor de Springgroep 13+. De springgroep is één van de meest spectaculaire onderdelen van de turnsport.
 

Springgroep 13+ (Helaas hebben wij op dit moment geen trainer)

De springgroep is een groep jongens en meisjes vanaf 13 jaar. Zij werken in deze groep met verschillende springtoestellen, zoals vloer, minitrampoline, Pegasus, springtafel en air-tumbling.De springgroep is één van de meest spectaculaire onderdelen van de turnsport.
         

Geef een reactie

Top

Nog meer GTVK zien? Bekijk onze socials.