You are here
Home > Lessen > Aanbod
Voor de meisjes groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8 hebben we helaas momenteel geen trainer. We zijn hard op zoek naar een nieuwe trainer, maar voorlopig vervallen deze lessen.

Peuters & Kleuters

Kinderen vanaf drie jaar kunnen bij deze groep terecht om met spelletjes en op speelse wijze kennis te maken met de gymnastiek. Er wordt gewerkt met kleine materialen en veel verschillende toestellen om met de kinderen te bewegen.
 

Meisjes gymnastiek

Er zijn binnen de vereniging drie meisjesgroepen welke zijn ingedeeld naar de groepen van de basisschool: groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. Tijdens de lessen werken we op de turntoestellen waar we allerlei onderdelen aanleren en zijn er ook andere leuke lessen. Natuurlijk is er ook tijd voor spelletjes.
 

Meisjes Selectie

Het damesturnen bestaat uit vier toestellen: vloer, sprong, evenwichtsbalk en brug met ongelijke liggers. De meisjes trainen allemaal vier uur, behalve de meisjes die een vrije oefening op vloer moeten turnen. Zij trainen een extra uur om de oefening op muziek goed onder de knie te krijgen. Belangrijke aandachtspunten tijdens de trainingen zijn houding, kracht, lenigheid en uitstraling. De oefenstof die gebruikt wordt  is het NTS (Nationaal Turn Systeem). De meisjes nemen deel aan wedstrijden in de rayon- en regiocompetitie. Soms reikt het talent tot in de landelijke finales.
 

Jongens Gymnastiek

De jongensgroep bestaat uit jongens in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar (groep 3 t/m 8). Tijdens de les zijn we bezig om op speelse wijze onderdelen aan te leren op de verschillende toestellen van het jongensturnen.
 

Jongens Selectie

Jongens met talent mogen komen trainen bij de selectiegroep. Deze jongens trainen vier uur in de week op de zes onderdelen van het jongensturnen: vloer, sprong, brug, voltige, rek en ringen. Tijdens de trainingen wordt ook aandacht geschonken aan krachttraining, lenigheid en netheid. De jongens nemen deel aan een regionale turncompetitie, waarin zij uitkomen in het NTS(Nationaal Turn Systeem). Ook zij maken kans deel te nemen aan landelijke finales.
     

Junior Springgroep

Deze junior- springgroep bestaat uit een groep jongens en meisjes van 6 t/m 12 jaar. Zij werken in deze groep met verschillende springtoestellen, zoals vloer, minitrampoline, Pegasus, springtafel en air-tumbling. Dit alles gebeurt onder deskundige leiding en vormt de opmaat voor de Springgroep 13+. De springgroep is één van de meest spectaculaire onderdelen van de turnsport.
 

Springgroep 13+

De springgroep is een groep jongens en meisjes vanaf 13 jaar. Zij werken in deze groep met verschillende springtoestellen, zoals vloer, minitrampoline, Pegasus, springtafel en air-tumbling.De springgroep is één van de meest spectaculaire onderdelen van de turnsport.
   

Jazz/Modern

Een dansles voor kinderen van 8 tot 18 jaar waarbij technieken vanuit ballet, modern en jazz gecombineerd worden tot een choreografie op gevoel. Muziekherkenning staat hierbij centraal, omdat er weinig op telling gedanst wordt. 
 

Showdance

Showdance is gericht op het dansen achter de artiest op het podium, op festivals en andere evenementen. Bij showdance wordt vaak tekst uitgebeeld, of wordt een verhaal verteld door middel van dans. Showdance is dan ook niet zomaar een stijl. Het is vrolijk, uitbundig en groot en op de muziek van nu, en zorgt voor extra veel beweging en uitvoeringen.
Bij de showdance groep worden de kinderen extra veel betrokken bij van het kiezen van nummers, het improviseren van dans en het meedenken voor bepaalde evenementen. Ook deze les is bedoeld voor kinderen van 8 tot 18 jaar.
       

Geef een reactie

Top

Nog meer GTVK zien? Bekijk onze socials.